Rosenberg och Eng

 

Rosenberg & Eng är Karin Rosenberg och Pernilla Anderssoo Eng. De skriver och arrangerar personliga uttrycksfulla låtar som ligger nära en akustisk poptradition. Musikaliskt och klangmässigt hittar man dock många olika referenser; förutom mjuk alternativ pop också jazz, folkmusik mm.

 

Karin och Pernilla hittade en musikaffär i Reykjavik, vilken genom sitt stora utbud av udda instrument från världens alla hörn fick inspirationen att flöda. Det instrument som fick plats i Pernillas resväska blev kalimban (tumpiano), vilken tillsammans med Karins irländska bouzouki hemma i Sverige blev Rosenberg och Eng.

 

Deras framträdande har alltid fokus på det intima och uttrycksfulla och tilltalar en bred publik samt passar in i många olika sammanhang vid konferens, mingel såsom konsert.

 

Alternativ

Rosenberg & Engs framträdanden görs i första hand på duo, men beroende på sammanhang ibland även som trio med kontrabas. Skulle man vilja ha ett mera fartfylld konsert finns även möjlighet till arrangemang av låtarna i ännu större sättning. Full sättning innefattar, utöver instrumenteringen i trion, tenorsaxofon, piano samt trummor.

 

 

Pernilla Andersson Eng flyttade från de halländska skogarna till Göteborg där hon sedan flera år figurerat i olika jazzsammanhang samt arbetat med populärmusik i bla studiosammanhang.

 

Karin Rosenberg är i grunden gitarrist men hittade genom att gå på irländska jamsessions den irländska bouzokin, vilken hon föll för efter att spelat på det en gång! Karin ser den öppna stämning som en frihet i det musikaliska skapandet, både inom Rosenberg och Eng samt den irländska folkmusiken.